Verter

Frank Vikingstad

CEO, Sysco

er gründer og administrerende direktør i IT-selskapet SYSCO. Selskapet startet opp med fire ansatte i 2004, og teller i dag over 150 ansatte og ni kontorer i Haugesund, Bergen, Oslo, Stavanger, Ølen og Lima (Peru). Inntektene er de siste fem årene tredoblet til nær 270 millioner kroner.
 
Digitalisering av kraftbransjen har lenge vært hovedgeskjeften, men selskapet leverer også en rekke andre tjenester. I tillegg er Frank styreleder og hovedaksjonær i programvareselskapet Vigilo AS som utvikler programvare for barnehager og skoler.

Frank har hatt en rekke styreverv, blant annet i Vigilo AS, Green Tracker AS, Karmøy Næringsråd, X-Partner Haugesund AS, Vclick AS, Oracle User Group Norway og Haugesund Teater.

Frank er i dag gift med Ingunn, har to voksne barn og bor i Haugesund.

Dette visste du ikke om Frank:
”Jeg synger 1. Tenor i Handelstanden Sangforening og spiller gjerne gitar i festlige anledninger.”

Caroline Stensland

Markedsføringsjef, Sjøfartsdirektoratet

ble tidligere i år markedssjef i Sjøfartsdirektoratet. Hun har bakgrunn som seniorrådgiver hos Haugaland Vekst der hun markerte seg godt i en rekke sammenhenger. Tidligere har hun vært daglig leder for Colours Haugesundskontor, samt utviklingssjef i Haugesunds Avis hvor hun også var analysesjef og kontroller.
 
Caroline er utdannet ved Universitetet i Salford i England, og mener selv hun tok en stor sjanse da hun flyttet fra Manchester til Haugesund som nyutdannet 25-åring. Hun trodde for alt i verden at den lille sildabyen ikke kunne oppfylle noen av hennes drømmer. Heldigvis tok hun feil!

Hun startet sin karriere hos Sigurd Aase i 1994 med markedsføring og eksport av Norsk laks til Japan, samt salg av fiskerimaskiner til Canada og USA.

Fun fact: Hennes største hobby er å være ute på sjøen. Der finner hun roen, gjerne mens hun fisker litt.

Einar Tho

Ansvarlig Redaktør, Mediehuset Haugesunds Avis

er ansvarlig redaktør i Mediehuset Haugesunds Avis. Han er utdannet journalist fra Høgskolen i Stavanger, og jobbet som journalist i Porsgrunns Dagblad i ett år før han ble ansatt i Stavanger Aftenblad. Etter sju år i Stavanger og Sandnes, fikk han jobb i Haugesunds Avis, og flyttet til Torvastad på Karmøy. Han kommer opprinnelig fra Hjartdal i Telemark og er oppvokst på gård.
 
Einar trives godt ute – gjerne på hytta på Bjoa eller i naturen rundt. Einar liker periodevis å trene, og blir gjerne med på mosjonsløp innen sykling, løping og triatlon.
Hvis han ikke skal slappe av, ser han Tottenham spille fotball, og når han ikke er skadet selv, er han med på bedriftsfotballaget til Haugesunds Avis.
 
Einar er gift med Marit S. Tho og har to døtre.

Fun fact: I tillegg til to hunder og en katt, huser han også en tarantell!

Rune Bruvik & Kristine B. Vikse

Klokke- og klesdesigner

Kristine er i dag en av Norges mest suksessfulle klesdesignere. Hun designer klær til dame og barn, og produserer flere kolleksjoner i året over hele verden.

Etter å ha gått den prestisjetunge moteskolen Esmod, lanserte hun i 2006 sin første Memini-kolleksjon, og åpnet butikk i Haraldsgata. I 2010 kom den første kolleksjonen med dameklær, og suksessen har vært et faktum siden!

Rune er opprinnelig utdannet fysioterapeut, men ga aldri opp drømmen om å en gang designe egne klokker. Høsten 2009 ble drømmen en realitet, og Rune har i dag en fullverdig klokkekolleksjon med sju ulike modeller. Han henter inspirasjon fra norsk natur, og benytter faktisk norsk fjordvann i baklokket på sin siste modell.

Rune og Kristine bor i Haugesund, og har til sammen tre barn.

Fun fact: En av Kristines guilty pleasures er å pakke seg inn under et teppe på sofaen med en god sjokolade og ”Ungkaren” på TV, mens Rune er overbevist om at han har levd et tidligere liv som pizzabaker i Italia.

Asle Skjærstad

Partner, PYX

er partner i markeds- og kommunikasjonsbyrået PYX. Selskapet hjelper kunder med strategi, kommunikasjon, markedsføring, salg og PR.

Asle har jobbet som salgs- og markedsdirektør i Genfer Group og er kjent fra sin tid som daglig leder i FKH og styreleder i TV Haugaland. Da han bodde i Bergen startet han konsulentselskapet Karabin og var administrerende direktør de første fem årene.
Asle har siden studietiden vært med på etablering og utvikling av en rekke selskaper innen mange forskjellige bransjer.

Han er en ekte gründer, en nettverksbygger av rang, han liker tittelen selger og mener at salg er et fagfelt som får altfor lite fokus i utdanningsinstitusjoner og i næringslivet. Han er gift med Gro Elin, har tre barn og bor i Haugesund.

Fun fact: Asle var daglig leder i et av Norges aller første Internettselskaper!

Marianne Hirzel

Biblioteksjef, Haugesunds Folkebibiliotek

er sjef ved Haugesund folkebibliotek. Hun er for tiden aktivt med i rehabiliteringsprosjektet som er i gang for å ta vare på det verneverdige bygget. Hun er opptatt av at biblioteket skal være en levende arena og møteplass for debatt og ulike arrangementer.   
 
Marianne er utdannet bibliotekar, med master i kunst og kultur. Hun har jobbet i Gassco i elleve år, hvorav hun de siste fire årene var med i et utbyggingsprosjekt bedriften hadde i Tyskland.
 
Marianne er født på Sotra, men flyttet til Haugesund i 1988. Hun har en sønn og en datter, som begge studerer utenbys.
 
Fun fact: For tre år siden deltok hun i Amsterdam maraton. Bakgrunnen var at hun året før hadde stått for å heie på en kollega og det hadde slått henne at de som løp var helt vanlige folk. «Hah! Det skulle nå jeg også klart!» tenkte hun. Men, kunne hun klare det? – Jeg kan konstatere at «hvermannsen» kan trene seg opp til det og jeg fullførte med glans – men det var langt. Neste gang tar jeg bussen ?

Tormod Karlsen

CEO, Haugaland Vekst

har vært administrerende direktør i Haugaland Vekst siden 2004. Det har han også vært i Haugesund Byutvikling AS, samt næringssjef i både Tysvær og Haugesund.

I tillegg til å lede organisasjonen har han spesielt ansvar for regionalt utviklingsarbeid, hvor viktig infrastruktur som flyplass, overordnede veisystemer og internasjonal fiber er noen av områdene han jobber langsiktig med. Tormod er på fritiden veldig glad i havpadling året rundt, jakt, fiske og fjellturer, helst langt til fjells, sommer som vinter. Liker veldig godt å lage mat sammen med gode venner.

Han har studert ved Universitetet i Bergen, bor i Haugesund og har tre voksne barn og gordonsetteren Carlo.

Fun fact: Tormod truer med å delta på singleweekend på Haukeliseter, men er redd for å bli plassert i aldersgruppen med de som må drive med markrame, leikaring og lefsebaking, og ikke blant sine «sjelefrender» som skal på toppturer, snøhulegraving og nakenbading ??

Turid Staveland Nygaard

CEO, Privatsykehuset Haugesund

er daglig leder for Privatsykehuset Haugesund. Turid ble offentlig godkjent fysioterapeut 1988, og har spesialkompetanse innen Ortopedisk medisin ad modum Cyriax, samt innen fysikalsk lymfødem behandling.
 
Turid er gift med Sjur Nygaard, har to sønner og bor i Haugesund.

Fun fact: I ungdommen drev hun mye med konkurransesvømming, og som voksen er det seilfly som har interessert mest. Når det kommer til mat er det ingenting som slår nykokte, lunkne krabbeklør!”

Stian Lauknes

Managing Director iDrift

er daglig leder for IT-selskapet iDrift. Bedriften består av 40 engasjerte og kompetente medarbeidere fordelt på sju avdelingskontorer på Vestlandet.

iDrift har bred kompetanse innenfor drift av servere, systemutvikling, webutvikling, app-utvikling og telekom. Før han gikk til iDrift i 2008, arbeidet Stian i IT-selskapet Mamut ASA. Han er utdannet fra BI og bor i Haugesund. Han er 38 år, gift og har to døtre på fire og seks år.

Fun fact: Stian er en ihuga lutefisk-elsker, skientusiast og en kløpper på å steike pannevafler på primus!

Martha Kold Bakkevig

Managing Partner MKold

har 20 års erfaring fra ledelse og forretningsutvikling. I dag driver hun sitt eget firma Mkold etter ti år som administrerende direktør for Deepwell.

Martha har også innehatt en rekke styreverv opp gjennom årene: Hos Kongsberg-gruppen, Borregaard, Haugaland Kraft, Reach Subsea, Innovasjon Norge, Incus Investor, Otech Group, Abelia og Norges Forskningsråd. Hun er utdannet ved NTNU og BI. I sitt doktorgradsprosjekt ved BI studerte hun hva som må til for å lykkes med å kommersialisere nye telecomtjenester.

Martha har samober og to barn.

Fun fact: hun har EM-gull og flere NM-gull i undervannsrugby!

Pål G. Eide

Managing Partner, AEPEX

er teknolog som hele sin arbeidskarriere har vært med på forskning og utvikling av produkter og løsninger som skal operere i havet og andre ugjestmilde steder.

Etter en lengre periode med studier og arbeid utenfor regionen, flyttet Eide til Haugesund. Han grunnla selskapet Kystdesign i 1997. Siden 2009 har han jobbet som konsulent for en rekke bedrifter med ansvar for utvikling av produkter innen havbruk og undervannsoperasjoner. Interessen for hav og skip har alltid vært der, og svært mange timer på sjøen har det blitt i forskjellige farkoster.

Fun fact: Ironisk nok har Pål en dragningen mot fjell, vidde og fine topper. Og aller helst på ski!

Thorhild Widvey

Styreleder Statkraft. Styremedlem Kværner ASA.

fra Torvastad er mest kjent som Høyre-politiker på Stortinget gjennom to perioder. Olje- og energiminister fra 2004 til 2005 i Bondevik II-regjeringen, og kulturminister i Erna Solbergs regjering fra 2013 og ut 2015. Widvey har også vært statssekretær i Fiskeridepartementet og Utenriksdepartementet. I 2006 ble hun valgt inn i Høyres sentralstyre. Fra 1992 var Widvey også nestleder i Europabevegelsen i Norge.
 
Hun har lang erfaring som styreleder og styremedlem i ulike selskaper, selskaper listet på Oslo Børs, private selskaper og frivillige organisasjoner.

Thorhild er i dag styreleder i Statkraft, sitter i styret for Kværner ASA, Pacific Lutheren University i Tacoma (PLU), og er også styremedlem for Avaldsnes Damer Elite her hjemme.

Hun bor i Holmenkollåsen i Oslo, er gift med Osvald Magne Bjelland, og har to sønner. MålTID med Thorhild blir selvsagt i Haugesund.

Randi Viksund

Senior Vice President Safety and Quality, Gassco

har vært Senior Vice President Safety and Quality hos Gassco AS i fem år, og hatt forskjellige lederstillinger i selskapet siden 2008. Enheten Randi leder har ansvar for drift og oppfølging av ledelsessystem innenfor helse, miljø, sikkerhet og kvalitet. Dette dekker risikostyring, sikring, beredskap og informasjonsstyring, samt Gasscos totale tilsynsvirksomhet (internt/eksternt) og myndighetskontakt.

Randi har bakgrunn som direktør i Norsk Gassenter og sitter i styret til Sintef Energi (i ca 6 år). Hun er også nestleder i styret til håndballklubben Rival og har tidligere hatt verv i styret til Karmøy Omstillingsselskap og SR-bank sitt næringsfond.
 
Randi er gift, har en datter på 21 og en sønn på 15 år. Hun bor i Haugesund.

Fun fact: Hun var med på junior-EM på 10.000 meter som 16-åring. Løpeiveren har Randi fortsatt, og har deltatt mer enn 25 ganger i Djupadalten, og løp sin tredje Iron Man i juli i år!

Arne-Helge Vaage

Banksjef, DNB

er banksjef i DnB med ansvar for Haugaland og Sunnhordland. Arne-Helge startet sin karriere i Oljedirektoratet, men har lengst fartstid fra bankvesenet. Han var i Fokus Bank i årene fra 1988 til 1997, og har også vært økonomisjef i Primex Ingredients AS. Han har vært i DnB siden 2003, og har blant annet ledet kontoret på Stord med ansvar for Sunnhordland og Hardanger. Han har også vært daglig leder i Sunnhordland Bedriftsutvikling AS.

Arne-Helge er utdannet ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og har fire barn.

Fun fact: Han stikker gjerne en tur til fjells, eller i en trimløype etter en hektisk dag. Men når han skal slappe av er det musikkvideoer på YouTube som gjør nytten.

Eli Sævareid

Owner and Manager, Trygge Barnehager & FUS

er kjent som barnehagegründer. Trygge Barnehager ble etablert i 1987 og har planlagt og bygget over 450 private og kommunale barnehager. Omsetning på bygging og drift var i 2016 på 2,4 milliarder kr.
I 2001 besluttet hun å eie og drifte barnehager, og disse er kjent som barnehager med FUS i navnet – til sammen 160 FUS-barnehager i 80 kommuner, og er Norges største etablerer, eier og drifter av private barnehager. Eli er også daglig leder og eier av BYFA som bygger boliger for mennesker med særskilte behov. I tillegg har hun investert i to gründerselskap: I-sea AS og Rendra AS.

Haugesunderen er utdannet fra BI, bor i Haugesund/Oslo, og har tre voksne barn. Hun er ikke redd for å diskutere, og snakker gjerne både politikk og samfunnsutvikling.

Fun fact: Hennes første inntekt fikk hun da hun plukket liljekonvall, laget buketter og solgte dem til turister som tiåring.

Cecilie Larssen Lønning & Eric Amaral Rohter

Managing Partners, Larssen & Amaral

startet i juni 2016 opp design og kommunikasjonsbyåret Larssen & Amaral i Haugesund. De jobber for å skape engasjerende, fremtidsrettet og helhetlig kommunikasjon, som vil styrke sine kunders merkevarer og posisjonering.

Cecilie har sin utdanning innen visuell kommunikasjon fra Oslo og Melbourne, Australia. Hun har tidligere jobbet i byrå i Bergen, og som kreativ leder/markedsjef for den norske skokjeden Mani, hvor hun også var en del av ledergruppen.

Eric er tidligere assisterende kreativ leder og partner hos ANTI Bergen. Han er opprinnelig fra USA, men har bodd og jobbet i Norge de siste seks årene. I Bergen har han jobbet med kunder som Festspillene i Bergen, Media City Bergen og Bergens Tidende. I USA har han tidligere jobbet med internasjonale kunder som World Bank, General Electric, og Disney.

Laila Steine

Daglig leder, Suldal Vekst AS

har arbeider med å gi bedrifter rom og verktøy til å spire, vokse og gro. Laila er opptatt av nyskaping, vekst og utvikling og heltene hennes er gründere: De som etablerer, skaper og sikrer arbeidsplasser slik at alle har et arbeid å gå til hver dag, og som gjør at vi kan bo der vi helst vil bo og kan leve gode liv akkurat her.

Laila har studert ved Universitetet i Stavanger, Høgskolen i Lillehammer, Universitet i Karlstad og har en master i innovasjonsledelse. Hun har styreerfaring fra ulike selskap og organisasjoner, og er styreleder for Næringshagene i Norge. Hun har bakgrunn som co-gründer, prosjektleder, erfaring fra reiselivsbransjen og som lærer i videregående skole.

Laila bor i det hun omtaler som «Skattkammeret Suldal» med samboer, to barn og en katt.

Fun fact: Var superJobba i LOOC (Lillehammer Olympic Organizing Committee), som organiserte OL på Lillehammer i 1994

#dele #kultur #payitforward #tid #den25timen #målTID #haugesundregionen