Verter

Siri Klokkerstuen

Ordfører i Etne kommune, Arbeiderpartiet

er adjunkt, almennlærer med musikk, utdannet ved musikklinjen på Bergen lærerhøgskole. Har undervist på Enge skole i Etne og litt i kulturskolen i 32 år(!). Jobbet som rådgiver, sosiallærer og MOT-koordinator i ungdomsskolen de siste årene før hun ble ordfører i 2015. Siri har vært en aktiv politiker siden 1999 i Etne kommunestyre, varaordfører i 8 år og de siste to periodene har hun også møtt i Hordaland fylkesting for Arbeiderpartiet.

Siri har bred politisk interesse, oppvekst, kultur, utdanning, energi, klima og næringsutvikling i fin blanding. Ellers er hun veldig glad i matlaging og kos på hytta i Etnefjellet. Hun brenner for at alle skal få de mulighetene hun selv har fått – inkluderende oppvekstmiljø og troen på framtiden!

Siri er gift med Per Martin, har tre voksne barn, en svigersønn og to fine barnebarn.

Fun fact: Eg har ei fortid som saksofonist i korps og storband. Eg har spela sax i Marching Band i paraden i Disney World i Florida i 40 varmegrader, på Nattjazzen i Bergen og utan saxen med: kjørt snøscooter 16 mil over Svalbard. Då overraska eg meg sjølv!

Jane Dunkley

Interiørdesigner, InDesign

er utdannet grafiker og skulle egentlig bli billedkunstner på heltid. Det var planen da 25-årigen kom tilbake til Haugesund etter 6 år i USA og med en fersk bachelor of fine arts fra Edinboro University.
De siste femten årene er gründeren Jane Dunkley blitt synonymt med stilsikre interiører. Sammen med Rita Saltveit har hun bygget opp suksessfirmaet InDesign i Haugesund, som ble etablert i 2004 og nå har 10 ansatte.

InDesign har utført utallige innredningsoppdrag til private hjem disse årene, og leverer kvalitetsmøbler og innredning fra øverste hylle.

Jane interesserer seg for reise, kultur og mat. Hun er født på New Zealand, har 2 jenter på 12 og 18 år, og er gift med Benny.

Brenner for: At Haugesund by skal se bra ut!

Fun fact: Jane var kretsmester i leirdueskyting i 1986.

Olav Akselsen

Sjøfartsdirektør, Sjøfartsdirektoratet

er fra Stord og tidligere politiker for Arbeiderpartiet. Han ble utnevnt til Sjøfartsdirektør i august 2008, og begynte i jobben etter stortingsperioden 2009 ble avsluttet. Akselsen har 20 års erfaring fra Stortinget, der han har ledet flere komiteer, som Justiskomiteen, Næringskomiteen og Utenrikskomiteen. Han var også Olje- og Energiminister i Stoltenberg 1-regjeringen. Akselsen har mellomfag i geografi fra 1988 og to års yrkeserfaring som tømrer ved Sunnhordland Bygg 1986-1987.

Olavs interesser er sjø- og båtliv, snekring, toppturer, politikk og samfunnsutvikling. Han har tre barn og er gift.

Brenner for: Trygg og sikker skipsfart, miljøvern og bedre fordeling av ressursene i verden.

Fun fact: bodde i båt i til sammen 2,5 år i studietiden og var på båttur rundt i Spania og Portugal i 5 måneder før han startet i jobben sjøfartsdirektør.

Per Sigurd Velde

Investor, Per Velde AS

er siviløkonom med spesialisering i strategi og teknologi. Per Sigurd representerer tredje generasjon i det familieeide investeringsselskapet Per Velde AS. Selskapet er aktiv eier i en rekke selskaper i ulike bransjer hvor han er styreleder eller styremedlem. I tillegg har han et utvalg styreverv i andre selskaper og organisasjoner.

Per Sigurd er gift og har to gutter på 11 og 13 år, samt Boxer-hunden Samson.

Av interesser uten om jobb og familie så bruker han mye ledig tid på natur og friluftsliv. Han har drevet med et bredt utvalg av friluftsaktiviteter og trives med alt fra padleåre til klatresele.

Brenner for: Å bidra til å skape en attraktiv by gjennom investeringer i kultur og næringsliv.

Fun fact: I 2017 bodde han og familien nærmere et halvt år på en støl på Hardangervidda.

Ståle Karlsen

Daglig leder, Hydal

er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, og jobbet de første yrkesaktive årene i energibransjen, bl.a. i nåværende Haugaland Kraft, Siemens og Infosynergi. Etter noen år dreide interessen i retning av markedsføring og ledelse, og derfor tok han også et Masterprogram i Strategisk Ledelse på BI i Oslo. Ståle har hatt ulike lederstillinger i over 20 år, og også flere styreverv.

Hydal Group har 350 ansatte og en årlig omsetning på ca 800 MNOK. Driften i selskapene har han overlatt til dyktige ledere, og konsentrerer seg nå om styrearbeid og nye investeringer.

Ståle er gift med Dianne, har 4 voksne barn, og bor i Nyhavn i Kopervik. Han trives godt både ved sjøen og på fjellet, og prøver å holde seg aktiv med litt løping, golf, padling og skikjøring.

Fun fact: Ståle jobbet som pizzabaker i studietiden og drømmer om egen vedfyrt pizzaovn.

Vibeke Vikse Johnsen

Rådmann, Karmøy kommune

motiveres av å lede og utvikle gode team. Som rådmann fra 1. juli 2018 bidrar hun til godt samarbeid mellom administrativ og politisk ledelse i kommunen, samtidig som god økonomisk styring skal ivaretas.

Hun har lang erfaring fra Aibel innen ledelse, økonomi og ressursstyring og har bl.a. vært styreleder for Aibel Denmark AS og styremedlem/styreleder i Maritimt Forum Haugalandet og Sunnhordland.

På Vormedal bor hun sammen med sin mann Lasse, og sammen har de tre voksne barn. Vibeke elsker å reise men trives også godt på familiehytta deres i Ålfjorden. Ellers kobler hun av med å gå turer, lese bøker, pianospilling, hagearbeid og se på serier.

Fun fact: Vibeke har reist land og strand rundt på ridestevner med hestehenger og hester sammen med døtrene sine. Har hoppet i fallskjerm på Voss og vil gjerne gjøre det igjen!

Tiril Fjeld

Leder avd. Haugesund og Stord, Atea

er leder i IT-bedriften Atea. Tiril har jobbet med informasjonsteknologi siden 1999 i blant annet Deloitte (Oslo), Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus og Haugesund kommune. Hun begynte i Atea i 2009. Tiril har i dag styreverv blant annet i Haugaland Kraft og Gründerloftet, og er også engasjert i Næringsforeningen på Haugalandet sin ByggArena komité.

Interessene til Tiril utover jobb og familie er hytteliv, venner, bøker, hagesysler, fotballen til ungene. Ellers er hun glad i å gå tur i Byheiene eller i fjellet.

Tiril brenner for arbeidsplassen sin og de som hun jobber med. Hun mener at kulturen på en arbeidsplass er det viktigste man har – den skaper resultater. Å gi ansvar, det at det er lov å feile og oppfordre til å heie på hverandre er viktige ingredienser.

Tiril er gift med Bjørn og sammen har de 2 barn.

Fun fact: Tiril simpelthen elsker å vinne i kort- og brettspill!

Jorunn Håvardsholm

Daglig leder, Helifuel AS

er daglig leder i Helifuel AS. Selskapet utvikler, produserer og støtter fyllesystemer til maritim industri, og eksporterer verden over. Jorunn startet i selskapet som kontorlærling i 2003 og fortsatte som markedsansvarlig etter læretiden. I 2011 tok hun over som daglig leder. I tillegg til daglig leder i Helifuel AS er hun også kvalitetsleder og markedsansvarlig.

Fritiden brukes i hovedsak på mer jobb, diverse org. engasjement i regi av jobben, deltidsstudier og familie. Sosiale sammenkomster med familie og venner er god avkobling og sjøliv på hytta i Valevåg prioriteres når det passer i sommerhalvåret.

Jorunn er gift med Oddvar og sammen har de 2 sønner. I tillegg har Jorunn to bonusbarn.

Fun fact: Jorunn har en fobi mot åpne skuffer og skap – ektefelle Oddvar synes dette er litt teit og ganske morsomt så han fyrer opp med å åpne skapene halvveis her og der.

Stian Iversen

Kreativ leder, Iversen Skogen Reklamebyrå

har jobbet med reklame de siste 26 årene. Av disse 10 årene har han jobbet i internasjonale byrånettverk som Leo Burnett, Kitchen og McCann. Stian jobber nå, i følge ham selv, med noen av Vestlandets beste kreatører i reklamebyrået Iversen Skogen Reklamebyrå. Her jobbes det med kunder fra hele landet som har behov for det siste innen digitale løsninger eller tradisjonell reklame og design.

Stian brenner for å lage god og effektfull reklame!

På fritiden liker Stian å oppleve nye ting, enten jobbrelatert eller på privaten. Han elsker å reise til nye steder, men liker også å dra til fjells for å slappe av og stå på ski med familien.

Stian er gift med Jannike og sammen har de to barn på 14 og 10 år.

Fun fact: Stian har begynt å samle på fjellturer (ikke topper, men turer).

Simen Løland Aarskog

Regiondirektør, Sparebanken Vest

brenner for å skape gode kundeopplevelser hver dag. Med ansvar for bedriftsmarked i Sunnhordland og Haugalandet mener han at vi alle bør engasjere oss i vårt nærområde og regionen vi lever i. Både for å skape et sunt og bærekraftig arbeidsmarked i regionen, og for å skape et mangfold av muligheter for fritidsaktiviteter til både barn, unge og eldre.

Simen liker både å utøve og se på det meste innen idrett og sport som fotball, volleyball, ski, kampsport, styrketrening, crossfit, fjellturer, etc. Utover egentrening brukes mesteparten av fritiden på å følge opp barna på ulike fritidsaktiviteter som trener og oppmann.

Sammen med kona Eline Aarskog har han foreløpig tre barn, og den fjerde er underveis.

Fun fact: Simen har han stor interesse for tatoveringer, og har en del av dem. De synes forøvrig ikke så godt i en bankdirektørs jobbantrekk som er skjorte og dress.

Morten Joachim Henriksen

Teatersjef, Haugesund Teater

er teatersjef ved Haugesund Teater og brenner for kunstens evne til å berøre mennesker og for toleranse og pragmatisme i skjønn forening. Morten Joachim sine interesser går hånd i hånd med hans virke. Han skriver, regisserer, komponerer musikk og jobber som prosjektleder. I perioden 2006-2010 etablerte Morten Joachim scenekunstkollektivet Sorialab på Torshov, Prøysenspelet på Ringsaker og barneteatret Soria under Moria.

På fritiden er Morten lidenskapelig opptatt av sjakk og backgammon.

Morten Joachim er bosatt i Haugesund sammen med kona Line som han har et barn med. I tillegg har han en datter på 19 år fra et tidligere ekteskap.

Fun fact: Mesterspiller i sjakk, autodidakt regissør / musiker / dramatiker, har spist middag med Paul McCartney, slått Jens Weissflog i hopprenn, og har en småkriminell fortid.

Stein Inge Morisbak

Direktør for utvikling og digitalisering, Haugaland Kraft

har drevet med utvikling av IT-systemer med fokus på innovasjon og disrupsjon i 20 år. De siste årene i konsulentselskapet Bekk i Oslo, hvor han blant annet ledet utviklingsteamet som utviklet Digipost for Posten Norge i seks år.

De siste årene har han vært leder for utviklerne som lager NSB sine kundevendte løsninger.

I hele hans karriere har han vært hands-on utvikler og i tillegg en pådriver for effektivisering og organisasjonsutvikling med fokus på kontinuerlige prosesser for innovasjon. Stein Inge har også holdt mye foredrag med bidrag på en rekke konferanser i inn- og utland.

Stein Inge er gift og er far til en gutt på ti og en jente på tolv år.

Fun fact: På sidelinjen har Stein Inge alltid spilt i rocke-band. Han har også utviklet en app for trenere i barneidrett. Appen heter CoachAny og brukes for å holde orden på spillerbytter og for å sikre lik spilletid for alle barna som deltar.

Karin A. Lande

Enhetsleder, Rehabilitering Vest

er utdannet vernepleier og har bl.a. videreutdanning i innovasjon og tjenestedesign, i rehabilitering, i arbeids- og organisasjonspsykologi og studerer nå teknologi i helse og omsorg.

Hun har lang erfaring som leder i kommunal, statlig og i privat/ ideell virksomhet. Karin begynte sin karriere i Karmøy kommune og har hatt ulike stillinger og funksjoner innen ledelse og forvalting før hun etter 15 år gikk over i det statlige barnevernet Bufetat og ble leder av Haugesund Barnevernsenter.

Siden 2013 har hun vært leder ved Rehabilitering Vest som er Haugesundregionens eneste private/ideelle rehabiliteringsinstitusjon.

Karin har bidratt i nasjonale arbeids- og styringsgrupper innen forskning, og sitter i referansegruppen for Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering. Hun har erfaring med anbud og offentlig anskaffelse, utvikling av organisasjon, prosjektarbeid, omstilling, endringsarbeid og omdømmebygging.

Karin har to voksne barn og kjæreste.

Fun fact: Karin er avhengig av isbading!

#dele #kultur #payitforward #tid #den25timen #målTID #haugesundregionen